over ons

damesvanhout_over_ons

Aangenaam, wij zijn Inger en Marcia en wij zijn gek op hout!

En dan vooral op resthout. Afgedankt hout, oude steigerplanken, stukken van een kapotte pallet, afgevallen takken, brandhout, hout van afgedankte meubelen, afgeschreven steigerplanken, omgewaaide bomen of gerooide boomstammen. Hout wat voor een ander niet bruikbaar meer is, in welke soort of vorm dan ook. Van die restjes, waar een ander niets meer in ziet, maken wij weer gloednieuwe woonaccessoires.

Van alle restjes hout die we kunnen vinden, maken we iets. Soms is het een groot stuk hout, maar meestal zijn het kleinere stukken. Soms is het kakelvers, zoals een pas gerooide boom, dan weer een stapel pallets die al maanden ergens in de weg ligt. Als we het hout in handen hebben, komt vaak spontaan de inspiratie en roepen we “hier kunnen we een mooi krukje van maken!”. Maar soms hebben we even geen idee wat we ermee kunnen. Maar is het wel prachtig vergrijsd, heeft het zulke mooie jaarringen of is het een soort die we niet vaak tegen komen. Dan gaat het op de stapel ‘voor later’.

Vervolgens gaan we aan de slag. We gaan zagen, schuren, verven, boren en schroeven bijvoorbeeld. En dan wordt zo’n stuk resthout ineens een woonaccessoire. Een item van hout voor in huis waar iemand blij van wordt. Van kleinere items, zoals onze huisjes en hartjes, maken we regelmatig meerdere exemplaren, omdat onze voorraad dat meestal toelaat. De grotere items, denk aan de krukken en bijzettafels, komen minder vaak voor. We hebben daar namelijk grotere stukken hout voor nodig en die stukken zijn schaarser. 

In alle gevallen is jouw exemplaar uniek. Want elk stuk hout, waar het dan ook vandaan komt, heeft zijn eigen ‘tekening’. Zijn eigen print van jaarringen en takken. Maar jouw woonaccessoire is niet alleen uniek, het is ook nog eens duurzaam. Want jij bent de reden dat dat stuk hout een tweede leven krijgt.

Neem eens een kijkje op onze site voor een impressie van onze producten. En volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes.

Tot ziens!

Groeten van Marcia Agatz en Inger Spee

Geef een reactie